domingo, 12 de mayo de 2013

LA PASTA DE SAL.


Hola exploradors!
Doncs ja tornem a estar aquí!! Avui volem presentar-vos la tècnica de la pasta de sal. A diferència de la del guix, aquesta és molt més fàcil per als infants de zero a tres anys, fins hi tot no hi ha risc d’intoxicació si cap d’ells es portessin una mica de pasta de sal a la boca. Voleu saber com es realitza? SOM-HI!

Diu així: 

Els materials que haurem de fer servir per realitzar una o més figures amb pasta del sal són els següents: 
- Un recipient
- Aigua
- Got (per mesurar l’aigua que posem)
- Sal
- Colorant
- Farina
- Pintura
- Pinzell
- Paper de diari (Per protegir la zona de treball)

Per començar, haurem de preparar la pasta de sal, us preguntareu com es fa, doncs haureu d’agafar un recipient i barrejar farina i sal (posarem gran quantitat de totes dues coses) i ½ d’aigua. Un cop afegits tots els ingredients, barrejarem la massa fins a que quedi homogènia. Haurem de tenir cura de que no quedi ni massa seca, ja que a l’hora de realitzar les figures es trencaria, ni massa pastosa, ja que no ens deixaria modelar. La mesura de l’aigua és aproximada, també va en funció de la quantitat de farina i sal que afegeixis, per tant hem d’anar afegint allò que necessiti la massa fins que quedi perfecte. Durant aquest procediment, els infants ens poden ajudar a realitzar la pasta, a afegir ingredients i a barrejar-la. Un cop feta la pasta de sal, ja podem començar a modelar la figura que més ens agradi. Hem d’anar en compte amb el gruixut de la figura, ja que si ho és molt, trigarà molt en assecar-se i podria fins hi tot trencar-se o crear fongs. Quan la figura o figures ja estiguin creades les deixarem assecar o d’altra banda les podem posar al forn.
Un cop seques, els infants podran pintar les seves figures amb els colors i de la manera que més els hi agradi, les deixarem assecar i ja estaran llestes per regalar!


Suggeriment: En comptes de pintar la figura desprès de que hagi estat creada, es pot afegir a la massa colorant o tempera de qualsevol color.

Espero que us hagi agradat la segona tècnica del nostre blog!!!
Aquí us deixem les fotos de les nostres creacions.
Fins la pròxima!

Kènia, Ariadna i Virginia.


“Hacer lo que tu quieres es libertad, que te guste lo que haces es felicidad”.


Gelat de mores.




















acdm<3.
CV<3.




Tortuga i flor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario