lunes, 13 de mayo de 2013

FET AMB PLASTILINA (VÍDEO).


Hola, ja hi tornem a ser aquí! Hens trobàveu a faltar, eh?
Doncs avui us portem una activitat increïble, sobretot per als amants de les TIC (Tecnologies de la informació i la comunicació). Fa referència a un vídeo creat a partir de fotografies.
Però abans explicarem els materials necessaris per a crear-lo:

- Plastilina de diferents colors.
- Vernís.
- Cartolina.
- Colors.
- Càmera fotogràfica.
- Ordinador amb Movie Maker (O algun programa similar).

Diu així:
Aquesta activitat per a realitzar-la amb infants es necessita el suport de l’educador/a la majoria del temps, ja que és complex de realitzar.
Per començar, haurem de pensar una història, inventada o que ja existeixi, on s’identifiqui el plantejament, el nus i el desenllaç d’aquesta, juntament amb els seus diferents personatges.
Un cop tinguem pensada i escrita la història, amb plastilina, realitzarem els diferents personatges d’aquesta, decorats, entre d’altres, els quals s’hauran de vernissar i deixar assecar per a que quedin més brillants. També es podran fer servir per els decorats o fons d’escenes, cartolines dibuixades o allò que vagi més bé amb la història. Un cop tinguem això, amb cartolina realitzarem bafarades on hi escriurem allò que diuen els personatges.
Bé doncs, ja tenim tot el material necessari per començar la sessió fotogràfica. Ara, haurem d’anar fotografiant pas per pas, tots els moviments que realitzen els personatges, per a que quan ajuntem les fotografies sembli que es mouen de veritat. Farem tantes fotografies com siguin necessàries, com més hi hagin més moviment es veurà i per tant més real. Un cop tinguem totes les fotografies, les haurem de passar a l’ordinador i amb un programa informàtic, com per exemple el Movie Maker farem el muntatge, on hi afegirem un títol, música, efectes especials, les fotografies ordenades amb la temporalització adequada per a que sembli que hi ha moviment, respectant totes les escenes amb un ordre on s’identifiqui el plantejament, el nus i el desenllaç, i finalment podem introduir un acomiadament o agraïment.
Un cop tinguem el vídeo editat, el penjarem al Youtube, per a que tothom pugui veure la nostre obra d’art.

Suggeriment: En comptes de posar bafarades com a diàleg en els personatges, també podem gravar la veu dels infants fent de dobladors d’aquests. D’aquesta manera, el vídeo serà més personalitzat i els infants reconeixeran les seves veus sentint-se així més realitzats.

I fins aquí la nostre activitat d’avui, espero que us hagi agradat i que ho intenteu fer, ja que, encara que sembli complicat, no ho és tant!! Animeu-vos, els infants s’ho passaran d’allò més bé!

Adéu!
Aquí us deixem el link del nostre vídeo creat amb personatges de plastilina, esperem que us agradi i us serveixi d’exemple:

PAC-MAN PLASTILINA:



Kènia, Ariadna i Virginia.


“Aprende como si fueras a vivir toda la vida, y vive como 
si fueras a morir mañana. (CHARLES CHAPLIN)”

No hay comentarios:

Publicar un comentario